LIČNOST DANA

Giorgi Gulijašvili: Kvarachelija s Koševa

Bljesnuo pod vodstvom Zekića s četiri gola

Gulijašvili: Glavna uzdanica u uvodnom dijelu sezone. FK Sarajevo

14.8.2024

Fudbaleri Sarajeva su na početku nove sezone jedno od najvećih osvježenja u bh. fudbalu. Nakon solidnog nastupa u evropskim takmičenjima, gdje je nedostajalo malo sreće i malo egzekucije napravljenih prilika za još bolji rezultat, sjajno su započeli i u Wwin ligi BiH.

Trener Zoran Zekić, čini se na prvu, uspio je dodatno unaprijediti igru pojedinaca koji su na trenutke pokazivali bljeskove svog raskošnog talenta i napraviti to konstantom.

Glavna uzdanica bordo tima u uvodnom dijelu sezone je Gruzijac Giorgi Gulijašvili (Guliashvili). Nakon eurogola protiv Aktobea u Evropi, pa još jednog pogotka tuzlanskoj Slobodi na otvaranju sezone, stigla je dobojska Sloga.

I 22-godišnji ofanzivac je u potpunosti ukrao šou na vrlo teškom gostovanju. U svega dvije minute postigao je dva gola. Prvo je istrčao sjajnu kontru, nadmudrio golmana Pavlovića, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu, da bi već u sljedećem pravom napadu Sarajeva, nakon duplog pasa, postigao vrhunski pogodak.

Sarajevo na titulu čeka od 2020. godine, a možda će ih upravo Gruzijac povući do nje, kao što je najbolji igrač u historiji njegove zemlje Hviča Kvarachelija (Khvicha Kvaratskhelia) donio titulu Napoliju nakon, doduše, 33 godine čekanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.