KOMENTAR DANA

Pedofili s maskama

Ima li Hota-Muminović moralnu, ako ne krivičnu odgovornost. Ili je morala slušati stranačke upute

Samir Alihodžić. Facebook

Miralem  Aščić

prije 4 sata 51 minutu

Zvuči strašno. Direktor i dvije uposlenice Osnovne škole "Grbavica 1“ pogodovali presuđenom nastavniku pedofilu Samiru Alihodžiću! Tužilaštvo Kantona Sarajevo dalo je imena, objavilo optužnicu. Ali šta za većinu stanovnika ove zemlje znače imena direktora škole (Omer Begović) i njegovih saradnica (Azemina Macić i Enesa Pavlović).

Ne znači ništa. Znači samo roditeljima i đacima ove škole. Čelni ljudi ove obrazovne ustanove, umjesto da suspendiraju pedofila, oni mu omoguće još da prima plaću. I sve pod krinkom - nismo znali.

Direktor Begović, koji je bio na listi Stranke za BiH na predstojećim izborima, povukao se iz izborne utrke. Kaže da nije znao za optužnicu, ali jeste za pedofila kojeg je svjesno štitio. Zar smo postali toliko bolesno i oholo društvo, da je jedan napasnik koji je vrebao djevojčice važniji od stotine drugih? Da je važniji od nedužne djece?!

Šta je radila ministrica Naida Hota-Muminović, zašto je krila informaciju Suda? A sve je znala, imala je odluku i rješenje, u TV emisijama tvrdila je suprotno. Hoće li ona odgovarati? Ima li ona moralnu, ako ne krivičnu odgovornost. Ili je morala slušati stranačke upute. Jer, zet je zet, a Kemo Ademović je Kemo Ademović.

Slučaj glumca Moamera Kasumovića najbolja je slika i prilika bh. društva, oholog sistema i lobija. Zašto se evo sada ne pokrene istraga ko je i zašto štitio glumca pedofila, zašto se presuda sakrila, a desetine drugih javno su objavljene.

I da, jučer je na snagu stupio Zakon o Registru pedofila. Registar nije javan. Niko ne zna ko su, osim ovih koje pronađu mediji i roditelji.

U prijevodu, pedofili su među nama, samo ne znamo ko su?! Kao iz filma "Zoro“ - kriju se pod maskama, a svi znaju ko su. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.