LIČNOST DANA

Kol Palmer: Ledeni poker

Ofanzivac Čelzija je prvi igrač u historiji Premijeršipa s četiri pogotka u prvom poluvremenu

Palmer: Briljira u Londonu. Platforma X

jučer

Fudbaleri Čelzija nakon veoma loših proteklih sezona ove godine napokon liče na tim koji je nekada bio jedna od najdominantnijih sila evropskog fudbala.

Trener Enco Mareska (Enzo Maresca) već je uspio prilagoditi londonske „Plavce“ svom stilu igranja, a kao glavna zvijezda, poslije nadrealne prošle sezone, ponovo se ističe Kol Palmer (Cole).

Dvadesetdvogodišnji ofanzivac Čelzija je ove sezone već postigao nekoliko važnih golova, ali protiv Brajtona je prikazao svu magiju koju posjeduje u nogama. Primio je londonski klub prvi gol na meču, a onda šou...

Palmer je u svega 20 minuta postigao četiri pogotka, a svaki put na karakterističan način proslavio pokazujući da je hladan kao led, kako i odgovara takvom „ubici“ pred golovima.

Mladi Englez je tako postao prvi igrač od nastanka Premijeršipa 1992. godine koji je u prvom poluvremenu postigao četiri gola, odnosno upisao poker pogodaka. U drugom dijelu nije uspio naći ponovo mrežu i postati jedan od rijetkih koji su postigli pet golova na jednom susretu, ali je i ovako ispisao historiju.

Inače, Palmer je dijete Mančester sitija. U Čelzi je stigao posljednjeg dana ljetnog transfer roka 2023. godine za 40 miliona eura, a tada je Pep Gvardiola (Guardiola) kazao da žali za njegovim odlaskom, ali mu nije mogao stajati na putu ka vrhu. I ne sumnja niko, Palmer će biti u samoj kremi svjetskog fudbala još mnogo godina. Jednostavno, toliko je dobar...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.