IZLOŽBA

Otvorena izložba Pleoneksija II - oduzeta budućnost, autora Almina Zrne

Pleoneksija je stari grčki izraz za ljudsku pohlepu, koja je u srži problema nebrige čovječanstva za planetu na kojoj živimo, smatra autor.

Izložba Pleoneksija II. Europehouse

Dž. Vilajet

19.7.2024

U Evropskoj kući u Sarajevu otvorena je izložba Pleoneksija II – oduzeta budućnost, renomiranog bosanskohercegovačkog fotografa Almina Zrne.

Almin Zrno rođen je prije 48 godina u prekrasnom Sarajevu, a danas je jedan od najtraženijih fotografa u rodnoj Bosni. Surađivao je s mnogim poznatim licima iz svijeta estrade, kulture i mode, a najbolje se osjeća prilikom stvaranja novih umjetničkih dijela koje su mu samo inspiracija za daljnji rad.

Fotograf koji je prepoznatljiv po jedinstvenom umjetničkom izrazu, ovaj put kroz konceptualnu izložbu donosi svoje viđenje važnosti održavanja obećanja o smanjenju emisija CO2 i suočavanju s neizbježnim rizicima globalnog zagrijavanja. Pleoneksija II nastavak je priče od prošle godine kada je na fasadi Umjetničke galerije bila postavljena izložba Pleoneksija I. Sam naziv izložbe – Pleoneksija je stari grčki izraz za ljudsku pohlepu, koja je u srži problema nebrige čovječanstva za planetu na kojoj živimo, smatra autor. 

Posjetitelji će imati priliku uživati u radovima Almina Zrne do 25. augusta 2024. godine.

Almin Zrno. Europehouse

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.