UNAPREĐENJE SARADNJE

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potpisao ugovor o suradnji s UG Foto klub Mostar

Predsjednik Udruge građana Foto klub Mostar najavio je da će prva zajednička aktivnost Udruge i Zavoda biti otvorenje izložbe "One nisu stale"

Zavod za javno zdravstvo. Fena

FENA

19.7.2024

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine potpisao je u Mostaru ugovor o saradnji s Udrugom građana Foto klub Mostar. Ugovor, temeljem kojeg će se razvijati i unapređivati saradnja u jačanju svijesti i informiranju javnosti u vezi s prevencijom faktora rizika po zdravlje i promocijom zdravlja stanovništva, potpisali su direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Siniša Skočibušić i predsjednik Udruge građana Foto klub Mostar Marijo Maduna.

Ugovorom je, pored ostalog, predviđeno organiziranje zajedničkih izložbi i drugih promotivnih događaja u zajednici vezanih uz tematske međunarodno značajne datume i odabrane teme od prioriteta za javno zdravlje.

Zatim, predviđena je organizacija zajedničkih nagradnih natječaja za školsku djecu i mlade za izradu najboljih fotografija i drugih kreativnih rješenja koja promoviraju teme iz oblasti javnog zdravlja, kao i organizaciju zajedničkih radionica za zaposlene u zavodima za javno zdravstvo i drugim partnerskim ustanovama i organizacijama koji žele usavršiti vještine za kreativna vizualna rješenja u jačanju vidljivosti rada ustanova koje promoviraju zdravlje.

Predsjednik Udruge građana Foto klub Mostar najavio je da će prva zajednička aktivnost Udruge i Zavoda biti otvorenje izložbe "One nisu stale" - izložbe portreta žena oboljelih od karcinoma dojke autorice Maje Prgomet, višestruko nagrađivane fotografkinje i fotoreporterke iz Splita. Ta izložba bit će postavljena od 8. do 22. oktobra u Galeriji Kraljice Katarine Kosača u Mostaru.

Skočibušić je gosta je informirao o djelatnostima i organizacijskoj strukturi Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, ulozi Zavoda u zdravstvenom sistemu BiH te najavio prisustvo izložbi "One nisu stale" u Mostaru, navode iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.