BUGOJNO

Završen festival FEDRA, najbolja predstava "Ožiljci"

Osim ove, dodjeljene su i druge nagrade, uključujući one za najbolja glumačka ostvarenja

FEDRA. FEDRA

FENA

20.7.2024

Ovogodišnje izdanje 52. FEDRE, završilo je večeras dodjelom nagrada stručnog žirija. Za najbolju predstavu festivala proglašena je predstava "Ožiljci" Omladinskog pozorišta Bileća i Doma kulture „Jevto Dedijer“ Bileća.

Osim ove, dodjeljene su i druge nagrade, uključujući one za najbolja glumačka ostvarenja.

Na 52. Teatarskom festivalu BiH FEDRA, Bugojno, od 13. do 20. jula, publika je mogla da uživa u kvalitetnim predstavama kroz koje su amaterska pozorišta predstavila sebe i svoj rad, ali i presjek i stanje u amaterskom pozorištu Bosne i Hercegovine. Kroz programski bogat sadržaj, FEDRA je okupila učesnike i publiku svih uzrasta i dobi, te tako stvorila prostor u kojem se kroz čitavu sedmicu kreirala jedna pozitivna priča o teatru i njegovim zaljubljenicima.

Osam predstava koje je publika ove godine imala priliku gledati u takmičarskom dijelu, a koje su Stručni žiri i Žiri publike razmatrali su: Gradsko pozorište Trebinje „Orkestar Titanik“; Hrvatsko kazalište Travnik "Family"; Teatar FEDRA Bugojno „Društvo mrtvih pjesnika"; Omladinsko pozorište Bileća i Dom kulture „Jevto Dedijer“ Bileća „Ožiljci“; Banjalučko studentsko pozorište „Svi smo mi glumci“; Pozorište mladih Tuzle „Ljubav Omera i Merime”; Dramska sekcija JU Katolički školski centar Sv. Franjo, Opća gimnazija Tuzla „Zašto ste probudili svoga muža?“ i Kulturno-umjetničko društvo Adem Alić, Gračanica „Ne mogu da platim! Neću da platim!“.

Svečana dodjela nagrada i proglašenje pobjednika 52. Teatarskog festivala BiH FEDRA upriličena je u na otvorenom, na platou ispred Kulturno-sportskog centra Bugojno. Obratio se i direktor Festivala, Mirza Idrizović, a uručene su i zahvalnice svim sponzorima i partnerima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.