OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI

Edukativna posjeta Sarajevu omladinaca iz povratničkih mjesta istočne BiH

Prilikom posjete Fondaciji “Alija Izetbegović” upoznali su Sabinu Berberović, kćerku Alije Izetbegovića

Omladinaci iz povratničkih mjesta. FENA

FENA

14.8.2024

Islamic Relief Bosna i Hercegovina i Fondacija „Alija Izetbegović“ organizirali su trodnevnu edukativnu posjetu Sarajevu za osnovce i srednjoškolce iz povratničkih mjesta u istočnoj Bosni.

Tokom boravka u Sarajevu, 28 učenika imalo je priliku da obiđe najznačajnije znamenitosti Sarajeva, poput Baščaršije, Vijećnice, Tunela spasa, Muzeja “Alija Izetbegović” i Muzeja “Heroji oslobodilačkog rata”.

Prilikom posjete Fondaciji “Alija Izetbegović” upoznali su Sabinu Berberović, kćerku Alije Izetbegovića i jednog od osnivača Fondacije, te su s njom razgovarali o životu i radu predsjednika Izetbegovića i njegovom misaonom i državničkom naslijeđu  saopćeno je iz Fondacije.

Edukativni dio posjete upotpunila su predavanja o historiji BiH Hajrudina Mešića, radionica o ličnom i stručnom usavršavanju i jačanju samopouzdanja Valdeta Peštalića i posjeta Rijasetu Islamske zajednice u BiH tokom koje su se upoznali sa strukturom i radom Rijaseta i značajnim institucijama Islamske zajednice.

Omladinci su tokom boravka u Sarajevu iskoristili priliku da se druže, upoznaju, šetaju Sarajevom, ali odu i na vožnju Trebevićkom žičarom i pogledaju panoramu grada Sarajeva, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.