POČETAK RADA

Uskoro nova predstava na daskama Kamernog teatra: "Ljubavnice"

Ova dramska priča postavlja pitanja slobode i identiteta, nudeći oštar i nekonvencionalan pogled na ulogu ljubavi

Rad na novoj predstavi. Kamerni teatar 55

Dž. V.

prije 3 dana

Kamerni Teatar 55 s ponosom najavljuje početak rada na novoj predstavi „Ljubavnice“, prema tekstu dobitnice Nobelove nagrade za književnost, Elfriede Jelinek, u režiji Jovane Tomić. Ova provokativna i emotivna drama donosi priču koja istražuje kompleksnost ljudskih odnosa, pitanje ljubavi i moći, te ulogu žene u savremenom društvu.

"Ljubavnice" je predstava koja istražuje potisnute emocije, želje i društvene norme kroz sudbine žena koje se suočavaju s predrasudama i ljubavnim razočaranjima. Ova dramska priča postavlja pitanja slobode i identiteta, nudeći oštar i nekonvencionalan pogled na ulogu ljubavi i moći u životima žena.

- Dvije žene, Brigita i Paula, radnice su u tvornici grudnjaka. Tamo gdje sudbina jedne završava, sudbina druge tek počinje. Brigita je pozitivan, Paula negativan primjer, ironično tvrdi Elfriede Jelinek. Istina je da obje žene pokušavaju preživjeti i ostvariti se u društvu u kojem je jedina vrijednost kapital. Sve je rad. Jedina svrha rada je da nas spasi od propasti, a po mogućnosti i izbavi iz naše klase. A gdje je u takvom svijetu ljubav? Da li uopšte postoji, ili je i ona samo teški rad? - istakla je dramaturginja predstave, Asja Krsmanović.

U predstavi "Ljubavnice" igraju Boris Ler, Dina Mušanović, Enes Kozličić, Anja Kraljević i Nadine Mičić. Dramaturgiju potpisuje Asja Krsmanović, scenografiju i kostimografiju Adisa Vatreš Selimović, dok kompozitor je Vlada Pejković, a korepetitorka Tijana Vignjević. Fotografije su rad Velije Hasanbegovića, inspicijent predstave je Senad Bešić, a asistentica produkcije Adna Rizvan.

Premijera predstave "Ljubavnice" zakazana je za 8. novembar 2024. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.