EKOLOŠKI IZAZOVI

Na Teatarskoj sceni Jelićeve: Premijera pozorišne predstave "Plastika"

Predstava je svojevrsni apel na javnost, kako djecu, tako i odrasle, da se posvete očuvanju prirodnih resursa

Premijera predstave "Plastika". FENA

Dž. V.

prije 4 sata 15 minuta

Premijera pozorišne predstave "Plastika" u režiji Zijaha Sokolovića, bit će odigrana 8. oktobara na Teatarskoj sceni Jelićeve. 

Ova predstava predstavlja umjetnički odgovor na jedan od najvažnijih ekoloških izazova našeg vremena, a to je uticaj plastike na prirodu, životinjski svijet i ljudsko zdravlje.

Predstava je svojevrsni apel na javnost, kako djecu, tako i odrasle, da se posvete očuvanju prirodnih resursa i suzbijanju nekontrolisane upotrebe plastike. Potiče publiku na aktivno promišljanje o vlastitim postupcima i njihovim posljedicama po našu planetu.

Uz bogatstvo simbolike i jasnu poruku, autori predstave uspjeli su približiti temu plastičnog otpada publici na način koji je umjetnički uzbudljiv, ali i edukativan, razumljiv i djeci i odraslima. 

Kroz vještu režiju i glumačke interpretacije Armina Omerovića i Ane-Marije Tomić, publika će biti vođena kroz putovanje koje istražuje neodgovorno ponašanje ljudi prema prirodi, ali i nudi rješenja i ohrabruje na akciju.

"Plastika" koristi moć pozorišne igre kako bi djeca, ali i odrasli svih uzrasta, na edukativan i zabavan način osvijestili ozbiljnost ekoloških izazova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.