FESTIVAL GLUMACA KONJIC

Jasna Diklić osvojila titulu za najbolju glumicu

Jasna Diklić je istaknula da je primanje nagrade na ovakvom festivalu veoma značajno za nju, naglašavajući važnost publike u glumačkom radu

FENA

Dž. V.

prije 6 sati 1 minutu

Svečano održano proglašenje pobjednika 11. festivala glumca u Konjicu.

Sinoć je prema ocjenama publike, nagradu za najbolju glumicu odnijela Jasna Diklić iz Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) za ulogu Ane u predstavi "Moj sin malo sporije hoda". Nagradu, masku konjičkih drvorezbara, u ime ASA Grupacije dodijelila je Emina Lepara Alagić, direktorica ASA Banke Konjic.

Jasna Diklić je istaknula da je primanje nagrade na ovakvom festivalu veoma značajno za nju, naglašavajući važnost publike u glumačkom radu.

- Ovaj festival je dragocjen jer je jedinstven u cijeloj zemlji. Mi, glumci, volimo da dobijemo glumačke nagrade- kazala je Diklić.

Za najboljeg glumca proglašen je Zlatan Školjić iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za ulogu Liama u predstavi "Siročad".

Školjić je rekao da je nagrada bila iznenađenje i da mu mnogo znači.

- Ovo će me motivirati da i ubuduće dolazim u Konjic s novim kreacijama - rekao je Školjić.

Nagrada za najbolju kolektivnu glumačku igru pripala je Pozorištu mladih Sarajevo za predstavu "Večera budala". Nagradu je primio reditelj Adis Bakrač, koji je naglasio važnost festivalskog priznanja od publike, kazavši da predstave rade za njih.

Senadin Begtašević, član Umjetničkog savjeta festivala, istaknuo je raznovrsnost žanrova i tema ovogodišnjeg festivala, koji je ugostio osam pozorišta iz BiH i održao nekoliko Off programa.

Benjamin Mušinović, direktor festivala, izjavio je da su se trudili publici ponuditi kvalitetne predstave koje odražavaju najrecentniju bosanskohercegovačku produkciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.