ŠEF TURSKE DIPLOMATIJE

Čavušolu započeo posjetu Balkanu: U Srbiji se sastao s Vučićem

Nakon posjete Srbiji, ministar vanjskih poslova Turske Čavušolu će posjetiti Sjevernu Makedoniju, zatim Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo

E. Ć. / Anadolija

16.6.2022

Sa sastanka Vučića i Čavušolua - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Sastankom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čavušolu (Cavusoglu) započeo je zvaničnu posjetu Srbiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanku je prisustvovao i ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković. Nakon sastanka sa Vučićem, Čavušolu će se sastati sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem, a potom i s premijerkom ove zemlje Anom Brnabić.

U delegaciji Turske je i ambasador ove zemlje u Srbiji Hami Aksoj (Aksoy), te bivši ambasador u Beogradu i sadašnji glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Tanju Bilgic.

Čavušoluće održati sastanak i sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Nikolom Selakovićem, s kojim će upriličiti i zajedničku konferenciju za novinare.

Nakon posjete Srbiji, ministar vanjskih poslova Turske Čavušolu će posjetiti Sjevernu Makedoniju, zatim Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.