VIŠI SUD U PODGORICI

Lazović ostaje u pritvoru: Odbijeno jemstvo od skoro 1,24 miliona eura

Jemstvo je garancija da osumnjičeni, nakon što mu se ukine pritvor, bude dostupan nadležnim organima u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega

Petar Lazović ostaje u pritvoru. Boris Pejović / Vijesti.me

H. J. I.

31.10.2022

Viši sud u Podgorici odbio je kao neosnovan prijedlog odbrane da se uz jemstvo ukine pritvor uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću, kazala je "Vijestima" portparolka tog suda Marija Raković.


Šta je otac osumnjičenog založio

Njegovi pravni zastupnici ponudili su ranije jemstvo vrijedno 1.239.000 eura.

Jemstvo je garancija da osumnjičeni, nakon što mu se ukine pritvor, bude dostupan nadležnim organima u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega.

Višem sudu u Podgorici Zoran Lazović za slobodu svog sina Petra založio je porodičnu stambenu zgradu sa pomoćnim objektom i urbanizovano zemljište čija je tržišna vrijednost po izvještaju o procjeni od 16. septembra 426.000 eura.


Šta piše u prijedlogu za jemstvo

- I rođeni brat okrivljenog, Marko Lazović daje jemstvo  nepokretnost...čija tržišna vrijednost je po izvještaju o procjeni od 15.9.2022. godine 245.000 eura... Nadalje, rođeni stric okrivljenog Dejan Lazović daje jemstvo, porodični stambeni objekat... čija tržišna vrijednost je po izvještaju o procjeni od 14.9.2022. godine 468.289 eura. Navedena lica pružaju jemstvo u cjelokupnom iznosu procijenjene tržišne vrijednosti predmetnih nepokretnosti - 1.139.289,00 eura, kao garanciju da nakon puštanja na slobodu okrivljeni Petar Lazović do kraja krivičnog postupka neće pobjeći, neće se ni kriti, niti na bilo koji drugi način negativno uticati na tok i ishod krivičnog postupka. Uz naprijed označene nekretnine, otac okrivlienog Zoran Lazović polaže na ime jemstva i novčani iznos od 100.000,00 eura - piše u prijedlogu za jemstvo.

Vrhovni sud je, prije desetak dana, rješenjem produžio pritvor Lazoviću za još tri mjeseca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.