KOSOVO

Zapaljeni kamioni u toku noći na barikadi u Sjevernoj Mitrovici

Kamioni su činili barikadu na mostu koju koji vodi prema Dudinom kršu i spaja taj dio grada sa magistralnim putem Priština - Raška

Kamioni su na most postavljeni 27. decembra, kada su grupe Srba postavile nove barikade na cestama na sjeveru Kosova. RSE

E. Ć.

29.12.2022

Nekoliko kamiona, kojima je bila blokirana cesta u Sjevernoj Mitrovici, zapaljeno je tokom noći. 

Kamioni su činili barikadu na mostu koju koji vodi prema Dudinom kršu i spaja taj dio grada sa magistralnim putem Priština - Raška. Za sada nema informacija o njihovom spaljivanju. 

Podsjetimo, ovi kamioni su na most postavljeni 27. decembra, kada su grupe Srba postavile nove barikade na cestama na sjeveru Kosova.


Inače, Srbi sa sjevera Kosova donijeli su odluku da povuku barikade koje su postavili prije 20 dana u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti Dejana Pantića i neosnivanja Zajednice srpskih općina.

Srbi su tu odluku donijeli nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sinoć u kasarni "Stefan Nemanja" u Raškoj. Vučić je rekao kako bi uklanjanje barikada moglo potrajati i do 48 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.