PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Najveća Katnićeva greška je što me nije uhapsio, a mafije što me nije ubila

Kako je radio Katnić najbolje svjedoči to što je njegova desna ruka Saša Čađenović u zatvoru, rekao je Abazović

Dritan Abazović danas u Podgorici. Facebook

E. T.

10.4.2023

Dritan Abazović, premijer Crne Gore u tehničkom mandatu, izjavio je da je "najveća greška Milivoja Katnića što ga nije uhapsio, a najveća greška mafije je što ga nije ubila". 

Milivoj Katnić je bivši specijalni državni tužilac Crne Gore.

"Ja ih čekam"

- Kako je radio Katnić najbolje svjedoči to što je njegova desna ruka Saša Čađenović u zatvoru. Što se mafije i Katnića tiče ja sam tu. I za Katnića i za njegovog kuma Zorana Lazovića i za Radoja Zvicera. I kad budem u opoziciji i kad ne budem u politici, ja ih čekam - kazao je Abazović.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu funkcionera  Pokreta Evropa sad Andreja Milovića da je, Abazovićev prijedlog da se stavi van snage ukaz aktuelnog predsjednika države o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora veliko nepoznavanje prava, Abazović je rekao: 

- Neću govoriti o pravnom neznanju Andreja Milovića niti bilo koga potcenjujem. Ja samo postavljam logična pitanja na koja niko nema odgovor. Ustavni sud nije se odredio ni za ni protiv.

Milović kaže da vrlo teško Jakov Milatović može da stavi van snage ukaz o predsjedniku, ne kaže da ne može. Ako to može da radi Milo Đukanović, onda to može i Milatović - rekao je Abazović.

Neka pogledaju parametre

On je istakao da je ovo nastavak cirkusa u susret parlamentarnim izborima te da je crnogorska ekonomska aktiva nikad veća.

- To pokazuje sve što je Vlada uradila u prethodnom periodu. Nemam crne misli, ako neko ima parametre treba da pogleda i sopstvenu odgovornost - rekao je Abazović novinarima u Vili Gorica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.