OD DANAS DO 8. JUNA

MUP Srbije pozvao građane da predaju neregistrovano oružje koje posjeduju

Pozivamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, rekla je Lakićević

MUP Srbije. MUP Srbije

A. O.

8.5.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane, koji poseduju neregistrovano oružje, da ga do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je izjavio da je građanima data prilika da u narednih mJesec dana sami predaju nelegalno oružje bez poslJedica, a poslIJe tog roka suočit će se sa strogim kaznama.

- Pozivamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju - poručila je Jelena Lakićević, načelnik Odjeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova.

Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, dijelove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

- Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade - ističe Lakićević.

Oružje u nelegalnom posjedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posljedica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.