UKRALI DIO DOKAZA

Otkriveni dosijei Srbijanaca koji su kopali tunel u sudu u Podgorici

Sumnja se da im je u ovome pomoglo još nekoliko osoba

Ministar Adžić s fotografijom osumnjičenog Milana Markovića. CdM

N. H.

23.9.2023

Crna Gora je ostala u šoku prije dvije sedmice kad je otkriveno da je iskopan tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, a taj tunel je na drugoj strani išao do stana u zgradi koja se nalazila preko puta.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić na press konferenciji je rekao da imaju dokaze da su u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici učestvovali državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Erić (1991).

Iza svega stoje Kavčani

U tome, prema dosadašnjim informacijama, pomogla im je Podgoričanka koja je identifikovana kao Kristina Baćović. Sumnja se da im je u ovome pomoglo još nekoliko osoba, a operativni podaci ukazuju da su akciju kopanja tunela vođe „kavačkog“ klana platili više stotina hiljada eura.

Sve to, Srbijanci i Crnogorci uradili su kako bi iz depoa Višeg suda u kojem se skladište dokazi, ukrali, prema podacima koje je objavio Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač, 19 komada vatrenog oružja.

Novi podaci

Mnogi od njih poznati su već policiji, a sad su otkriveni i novi podaci o njima.

Milan Marković (53), rođen je u selu Runjani kod Loznice, blizu granice sa BiH, a u Beograd se preselio prije nekoliko godina. On se od ranije bavi kriminalnim radnjama, a prije desetak godina je uhapšen nakon što je kod njega pronađeno 2.000 tableta ekstazija.

Veljko Marković (32) je bratić osumnjičenog kopača, Milana Markovića, a osim što je poznato da potiču iz istog mjesta, nije otkriveno više detalja.

Vladimir Erić (32), također iz Loznice, je automehaničar. On ima autoservis pod nazivom „Bubi“. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.