POTRAGA

Dankin (2) ujak bio u policiji dva sata: "Ne znam šta je bilo sumnjivo tog dana"

Iz dana u dan roditelji, ali i ujak nestale djevojčice borave u policijskoj stanici, kako bi pomogli u potrazi za Dankom

Stefan Dragomirović, Dankin ujak, došao u policiju. Kurir

N. H.

1.4.2024

Ujak nestale Danke Ilić (2) Stefan Dragomirović došao je u policijsku stanicu u Boru. 

Iz dana u dan roditelji, ali i ujak nestale djevojčice borave u policijskoj stanici, kako bi pomogli u potrazi za Dankom. 

Također, svi oni su gledali snimak koji je snimljen u Beču, a na kojem se možda nalazi Danka u društvu dviju rumunskih državljanki. 

Podsjećamo, ujak Stefan je povodom tog snimka, iako sa sigurnošću nije mogao potvrditi, rekao da kosa i hod su slični Danikinim. 

Govoreći o danu nestanka, Dragomirović je, između ostalog, odbacio da je u ponašanju njegove sestre bilo nešto sumnjivo.

- Napolju je bilo sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu po kiši napolje i da im je to sumnjivo - rekao je on.

Dodao je da Dankina majka, nakon što joj je kćerka nestala, nije odmah digla opću uzbunu jer je vjerovala da je Danka negdje u blizini i da će je sama pronaći.

- Ona je dozivala, tražila, gledala svuda, ali Danke nigdje nije bilo... Uplašila se i pozvala muža Miloša, obavijestila ga da ne može da pronađe kćerku. Ne znam tačno koje vrijeme je bilo, ali ubrzo nakon toga su pozvali i policiju - rekao je Dankin ujak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.