KRIJU LI SE DETALJI

Ključni svjedok u slučaju Alminog samoubistva bit će ponovo saslušan: Policija sumnja u lažni iskaz

Alma je 2. maja nestala sa djecom, a njen suprug Ergis je tek 3. maja prijavio njihov nestanak

Alma: Skočila u rijeku sa djecom. Facebook

E. Ć.

10.5.2024

Policija sumnja da porodica Ergisa Arazija krije detalje o smrti njegove supruge Alme i njihovo troje dece koji su se utopili u Bojani kod Skadra, tvrdi albanski "Top Chanel".

Prema navodima ovog medija jetrva Alme Araz je pod istragom jer postoje sumnje da nije dala iskren iskaz tokom saslušanja.

- Jetrva je ključna osoba i istražni tim sumnja da nije bila iskrena kad je rekla o čemu su pričale u kafiću. Za ta dva sata sigurno se dogodilo nešto nešto što je prelilo čašu - navodi novinarka Anila Hodža i dodaje da je jetrva pod istragom.

Ljubavnica u teškom stanju

Hodža navodi kako još nije saslušana ni Ergisova ljubavnica koja je bila s njim u vezi sedam mjeseci.

- Istražni tim odlučio je da je sasluša u nekom drugom terminu jer se nalazi u teškom stanju - istakla je ova novinarka i dodaje da je djevojka bila u vezi sa Ergisom sedam mjeseci.

Policija još uvijek vodi istragu o ovom tragičnom događaju i trenutno se ispituje gde je Ergis bio u trenutku kada je Alma sa djecom skočila u Bojanu.

Vještačenjem Ergisovog telefona je utvrđeno da su Alma i on živjeli u istoj kući, ali da dugo nisu međusobno komunicirali.

Izvučena dva tijela

Policija također sumnja u izjavu zaove, koja je navodno posljednja vidjela Almu, tako da će ona u narednim danima biti ponovo ispitana.

Podsjećamo, Alma je 2. maja nestala sa djecom, a njen suprug Ergis je tek 3. maja prijavio njihov nestanak. Almino tijelo i tijelo jednog djeteta izvučeni su iz rijeke Bojane.

Tijelo njene osmogodišnje kćerke pronađeno je u ponedeljak, dok je tijelo najstarije djevojčice (9) pronađeno još u subotu, otkad je i trajala neprekidna potraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.