APOKALIPTIČNE SCENE

Haos u Beogradu: Poplavljene ulice, automobili, objekti, građani evakuirani

Poplavljen jedan noćni klub, odsječeni putevi, padalo drveće...

Poplave u Beogradu. Društvene mreže

N. Aj.

prije 3 dana

Srbiju je jučer zadesilo veliko nevrijeme - mnoge ulice, putevi i saobraćajnice bile su blokirane nakon ogromne količine kiše koja je pala, a pripadnici policije evakuisali su građane kojima je voda prodrla u domove ili su se u tim trenucima našli na ulici, piše nova.rs.

Voda je nanijela veliku štetu lokalima koji su u prizemlju i suterenu, kao što su na Autokomandi na kojoj je, kako se čini, i ovog jutra kolaps.

Jako nevrijeme koje je sinoć zahvatilo Beograd, napravilo je kolaps na ulicama, a snimci poplava koji su se ovog jutra našli na društvenim mrežama stižu iz raznih dijelova Beograda.

Ljude izvlačili iz automobila

Sinoć su zbog obilnih padavina, mnogi građani koji su se u tom trenutku našli na ulici, ostali zaglavljeni u svojim vozilima.

Oni su bili evakuisani s obzirom na to da je voda narasla do polovine automobila.

Potopljen noćni klub

Na Autokomandi je poplavljen jedan noćni klub.

Na snimku se može vidjeti omladina koja u vodi do listova pokušava da izađe napolje, a nova količina vode se sliva niz stepenice.

Automobili skoro pa cijeli potopljeni

Snimak koji je također nastao na Autokomandi u kojem se može vidjeti da su automobili bukvalno potopljeni u vodi, jedva im se naziru krovovi.

Voda ušla i u gradske autobuse

Kako se vidi na snimcima koji su pravili oni koji su prošli kroz „vodenu katastrofu“, voda je prodrla i u gradski saobraćaj.

Konkretno, na snimku ispod prikazana je sinoćna situacija iz autobusa koji saobraća na liniji 47N, Kanarevo brdo.

Podvožnjak Hitne pomoći poplavljen

Podvožnjak kod zgrade Hitne pomoći u Beogradu jutros je poplavljen uslijed obilnih sinoćnih padavina u Beogradu, što otežava prilaz vozilima.

- Podvožnjak je poplavljen i vozila nisu mogla da dođu do nas. Neprohodan je, stvorilo se jezero blata i ne znamo kad će to biti riješeno - rekli su u Hitnoj pomoći.

Potopljen dizajnerski studio

Prema snimcima koji kruže internetom, Autokomanda je bila jedan od dijelova grada koji je pretrpio najviše štete. Objavljen je snimak izgleda studija mlade dizajnerke nakon kiše.

- Jedna potresna i tužna priča večeras sa Autokomande, jedna naša sugrađanka, mlada modna dizajnerka, uložila je sav svoj trud i znanje i ljubav prema modi, da bi izgradila svoj brend, nedavno je uspela da skupi novac i da otvori butik, ali je večeras doživjela, blago je reći šok, kada je vidjela da je poplava odnijela cijeli njen trud - navodi se u opisu videa.

Ulice potpuno neprohodne

Dramatičan snimak stigao je sa Banovog brda gdje je kiša napravila potpuni haos, te su ulicama tekle rijeke.

Vrtić pod vodom

Obilne padavine sručile su se i na mioničku opštinu. Voda je ušla u vrtić, domaćinstva, oštetila putnu infrastrukturu, ugrozila domaće životinje.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje je na društvenu mrežu Instagram okačila stranica 192.rs vrtić je potpuno potopljen, a voda je uništila sve pred sobom.

Parket je podignut i pluta na površini vode.

Putevi odsječeni

Jako olujno nevrijeme je jučer tokom popodnevnih sati pogodilo opštinu Ljig. Obilna kiša praćena jakim vjetrom čupala je drveće iz korijena, a uslijed velike količine vode izlili su se bujični potoci, te su putevi odsječeni.

Padalo drveće

Nevrijeme je izazvalo i padove drveća i letenje grana na sve strane. Jedan od snimaka na kojem se vidi kako drvo pada zbog posljedica nevremena privukao je pažnju ljudi.

Njega je na društvenu mrežu Instagram objavila stranica 192.rs, a kako možemo da vidimo u mjestu Razgojna kod Leskovca tragedija je izbjegnuta „za dlaku“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.