13. I 14. JULA

Dvodnevna manifestacija "Dani srednjovjekovlja" u Jajcu

Program se nastavlja proslavom krunidbe kralja na tvrđavi uz radionice za djecu i ostale

"Dani srednjovjekovlja". JU "Agencija Jajce"

FENA

6.7.2024

Svečanim podizanjem zastave na tvrđavi u Jajcu vitezovi kraljevskog grada Jajca najavljuju "Dane srednjovjekovlja" koji će se održati 13. i 14. jula u organizaciji Javne ustanove "Agencija Jajce" i udruge "Vitezovi kraljevskog grada Jajca".

Okupljanje pristiglih viteških skupina i građana bit će u 17.30 sati kada kreće mimohod od turističkog info centra prema platou Katakombi, a svečano otvaranje i krunidba kralja Stjepana Tomaševića planirano je za 18 sati, priopćili su organizatori.

Program se nastavlja proslavom krunidbe kralja na tvrđavi uz radionice za djecu i ostale, te školu jahanja za djecu (Jahački klub "Šimin ranč"), trbušni ples i vatreni show, a cijeli program glazbeno će uljepšati nastup ansambla Minstrel.

Program drugog dana manifestacije održat će se na tvrđavi uz brojne radionice za djecu i odrasle poput radionice streličarstva i turnira, radionica mačevanja za djecu, tradicionalnog tetoviranja, radionice bacanja sjekire, lakrdijaš-gajdaš, kazališna predstava "Zemlja čarolije", potezanje konopa, te školu jahanja za djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.