POZVALA KOLEGE

Potvrdila potpredsjednica Popović: Delegacija Skupštine Crne Gore ide u Srebrenicu

Također je podsjetila da se ova godišnjica obilježava u Podgorici u spomen parku na Pobrežju

Popović će biti na čelu. You Tube

Dž. R.

8.7.2024

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović je kazala da će delegacija te institucije, na čijem će čelu biti ona, otići u Srebrenicu 11. jula, kada se obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, prenosi Vijesti.me.

Delegirati predstavnike

Popović je na današnjoj sjednici parlamenta pozvala i kolege iz ostalih poslaničkih klubova da delegiraju predstavnike.

Šef Kluba zastupnika Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović je rekao da je taj poslanički klub danas uputio dopis predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, sa pitanjem na koji način će parlament obilježiti 11. jul - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Obavezali se glasanjem

- Obzirom da se bliži taj dan i obzirom na rezoluciju koju je Skupština usvojila 17. juna 2021. godine, a u kojoj se, između ostalog, navodi da institucije Crne Gore moraju poštovati taj dan - poručio je on i dodao da se Crna Gora takođe obavezala da će obilježiti taj datum glasanjem za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN).

Smailović je pozdravio odgovor koji mu je uputila Popović. Potpredsjednica Skupštine je podsjetila da se ta godišnjica obilježava u Podgorici u spomen parku na Pobrežju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.