PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić poručio Helezu: Lažove jedan sa kineskim dronovima iz Tehnomanije, dokaži da sam pucao po Sarajevu ili podnesi ostavku

Dodao je da su fotografije njega sa puškom o kojima je Helez govorio lažne, kao i da je bio naslonjen na stativ od kamere

Vučić i Helez. Pink - Fena

S. S.

8.7.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučič rekao je večeras da Srbi hoće da čuvaju Dejtonski sporazum, da njegovo rušenje ne žele ni Bošnjaci, već njihovo rukovodstvo, kao i pojedini političari sa Zapada koji se igraju vatrom, optužujući Srbe za to.

Vučić je, komentarišući za TV Pink izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza da je Dejtonski sporazum greška i da je Vučić tokom devedesetih pucao iz snajpera sa sarajevskih brda, rekao da je ta izjava veoma opasna i upitao hoće li na nju reagovati pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Euroaziju DŽejms O'Brajan, kao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi.

Fotografija sa puškom

- Što niste reagovali na to kada je (Helez) rekao da je Dejton greška? Zamislite da ja tako brutalno lažem o članu njihovog Predsjedništva - rekao je Vučić.

Poručio je Helezu da će, ukoliko pokaže i najmanji dokaz da je pucao sa brda u Sarajevu, istog trenutka prestati da bude predsjednik Srbije.

- Pozivam te, lažove jedan, sa kineskim dronovima iz Tehnomanije da, ako ne dokažeš - podneseš ostavku sa funkcije koja je daleko manje značajna - rekao je Vučić.

Dodao je da su fotografije njega sa puškom o kojima je Helez govorio lažne, kao i da je bio naslonjen na stativ od kamere.

Vučić je rekao i da ambasador SAD u BiH Majkl Marfi dnevno izlazi sa "500 objava o Dodiku", dodajući da čeka da vidi hoće li reagovati u ovom slučaju.

Vučić je rekao da su upravo oni koji optužuju Srbe "umislili da je trebalo da uđu tada u Banju Luku, zajedno sa Hrvatima i uz podršku Zapada protiv Srba."

Izgradnja autoputevima

Vučić je rekao i da njega interesuje da li će se raditi autoputevi i pruge, a da ga ne zanima da se izvinjava i da podilazi nekima zbog toga što su ubijali Srbe.

On je rekao da je njegova obaveza da kaže "izvinite" i "žao nam je" zbog toga što smo mi negdje ubijali vaše sunarodnike", kao i da uvijek želi da položi cvijeće, vijenac, sve što je potrebno, ali da traži i od drugih da se poklone srpskim žrtvama, jer to nisu, kako je rekao, vodene bojice, crvene boje, već krv koja je tu prolivena.

- I ništa više od toga. A ne, sjetili smo se pa ćemo sad ne znam šta da izmislimo novo protiv Srba pa će nam biti dobro. Evo Donika Gervala je pozvala sve da pomognu demokratskim snagama u Srbiji, pošto je Srbija za nju nešto izvan Kosova. Da pomognemo demokratskim snagama u Srbiji da obore Vučića, oni će onda da priznaju nezavisno Kosovo. A ja pozivam sve druge da me obore, priznajte Kosovo, priznajte da su Srbi najgori zločinci, priznajte sve što hoćete, priznajte sve genocide, i stvarne i nestvarne, i kakve god hoćete. Ja u tome neću da učestvujem - rekao je Vučić.

On je rekao da ne odgovara ni ništa "ni ovima iz Prištine ni ovima iz Sarajeva" i da ih nikada ne vrijeđa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.