SRBIJA

Vulin poručio Helezu i Bećiroviću: Srbe nećete posvađati s Bošnjacima

Mi njihov režim sa bošnjačkim narodom nećemo izjednačiti, kazao je Vulin

Vulin Helezu: Bavi se voznim parkom. Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Z. K.

13.7.2024

Potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske, Aleksandar Vulin, rekao je da koliko god da se ministar odbrane u Zukan Helez i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović trudili da Srbe posvađaju sa Bošnjacima – uzalud je.

Kvalitet autoputeva

- Mi njihov režim sa bošnjačkim narodom nećemo izjednačiti. Ne znam gdje je Helez na jugu Srbije vidio autobus iz filma „Ko to tamo peva“, ali ako nije slagao, kakav mu je običaj, onda je vjerovatno bio na krajnjem jugu Srbije između Prištine i Prizrena. Ako je išao do Niša pa južnije, kretao se autoputevima kakvih u BiH nema ni po kvalitetu ni po dužini i neće ih biti još za dugo, osim ako ih Srbija ne izgradi.

Toplo mu preporučujem da se bavi voznim parkom i tehnikom u Ministarstvu odbrane BiH čijom ispravnošću ne može da se pohvali. Nego, šta bi sa dokazima za Helezove tvrdnje da je Aleksandar Vučić nosio snajper? Pošto ih nema bit će da je i to slagao. I da objasnimo i Helezovu laž da niko iz BiH nije prelazio da ratuje u Srbiji.

Nažalost jeste, bilo je državljana BiH bošnjačke nacije koji su u redovima UČK učestvovali u ubistvima vojnika, policajaca i srpskih civila svih vjera na KiM tokom 1998. i 1999. - ustvrdio je Vulin.

Korišteno oružje

Na kraju se Vulin pohvalio tvrdnjom srpske propagande da ne postoji niti jedan teroristički napad islamista na prostoru Evrope u posljednjih 20 godina, a da u njemu nije korišteno oružje porijeklom iz BiH ili da u napadu nije učestvovao nosilac pasoša BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.