ULCINJ

Djevojka počela da se guši, usta joj pomodrila, konobar Almir imao nevjerovatnu reakciju

Drugarica koja je sjedila sa njom uplašeno je potražila pomoć

Ulcinj. Globtour Montengro

S. S.

11.8.2024

Tokom manifestije Noć velikog pjeska na terasi jednog od poznatih ulcinjskih hotela odigrala se prava drama kad se djevojka, koja je bila gost, počela da se guši.

- Djevojka je sjedila za stolom i počela da se guši, preblijedila je i nije mogla da diše. Kašljala je. Usne su joj bile modre. Drugarica koja je sjedila sa njom uplašeno je potražila pomoć - kaže za RINU jedan od očevidaca.

Mladić Almir Slaković (23) iz Mrkojevića, a zaposlen u tom hotelu, vidio je djevojku koja se guši, i odmah je pritrčao da pomogne. Vidio je da nisu konzumirale hranu, nego samo pile piće i odmah shvatio da se nije zagrcnula već pošto je i sam asmatičar, uvidio da je u pitanju gušenje prouzrokovano tom bolešću.

- Imala je kratak dah. Napadi kašlja su se pogoršavali. Pitao sam je ima li astmu, ima li pumpicu. Nije odgovarala. Nisam se dvoumio, uzeo sam pumpicu iz svog džepa i ubrizgao u usta djevojci dva udaha, jedan pa drugi. Nakon drugog je počela normalno da diše. Djevojci je odmah bilo lakše - izjavio je za Primorski portal Almir Slaković.

On je također za ovaj crnogorski mediji istakao da kada se djevojka smirila potvrdila mu je da ima astmu i da je tu noć zaboravila pumpicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.