KRAJ DRAME

Tražio je i Interpol: Pronađena djevojčica iz Bara za kojom se tragalo

Majka, inače državljanka Amerike, je na krenula za Tiranu gdje je kćerka čeka, dok je otac djevojčice u bjekstvu

Pronađena djevojčica. Facebook (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

E. Ć.

15.8.2024

Šestogodišnja djevojčica, čiji je nestanak prijavljen u Baru, pronađena je i bit će vraćena majci.

Majka, inače državljanka Amerike, je na krenula za Tiranu gdje je kćerka čeka, dok je otac djevojčice u bjekstvu, javlja "Pobjeda.me".

Uprava policije je danas saopćila kako je postupajući po prijavi majke raspisala međunarodnu objavu preko NCB Interpol-a Podgorica, kojom se potražuje nestalo maloljetno lice - djevojčica stara šest godina, sa boravkom u Baru.

Podsjećamo, američka državljanka Trejsi Šenon Lin (Tracy Shannon Lyn) koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru prijavila je danas policiji da je njenu maloljetnu kćerku Zajnli Rajan (Zynleea Ryan) kidnapovao njen otac Tomas Holenbek (Thomas Hollenbeck).

- Majka djevojčice, T.Š., državljanka Sjedinjenih Američkih Država, sa boravkom u Baru, je 13. avgusta u kasnim večernjim časovima, pristupila prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Bar, i prijavila policiji da njen bivši suprug, otac djeteta,T.V.H., takođe državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vrijeme koje otac provodi sa djetetom, vratio majci djevojčicu na dogovoreno mjesto i u dogovoreno vrijeme - navodi se u saopćenju UP.

Policijski službenici su, kako se navodi, odmah po prijavi preduzeli koordinirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mjesto stanovanja lica T.V.H. kojom prilikom otac i djevojčica nijesu pronađeni na adresi.

- Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Danas je prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Bar, ponovo pristupila majka djeteta T.Š. kako bi policiji dala dodatna obavještenja u vezi sa prvobitnom prijavom - kaže se u saopćenju.

O navedenom događaju je upoznat NCB Interpol Podgorica koji koordinira i preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja lica, dok su sa prijavom događaja upoznati svi nacionalni centralni biroi Interpol-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.