SRBIJANSKI MINISTAR

Dačić o Severini: Niti je privedena, niti uhapšena, samo je zadržana radi kontrole

On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju"

Ivica Dačić i Severina. R.Z. / ATAImages / PIXSELL - Ivica Kralj / PIXSELL

S. S.

26.8.2024

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala pjevačicu Severinu, na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima".

- Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole - kazao je Dačić za televiziju Pink.

On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju". Prema pisanju medija, Severina je bila zadržana na granici Srbije i Hrvatske, nakon čega je odlučila da se vrati u Hrvatsku iako joj je dozvoljen ulazak u Srbiju.

Dačić je dodao očekuje da će krajem ove sedmice iz Grčke biti izručen Srbiji Jovan Cvetić, kojeg potražuje i Hrvatska zbog ratnih zločina.

Dačić je rekao da je "Grčka odlučila da uvaži zahtjev Srbije a ne Hrvatske" za izručenje, dok u isto vrijeme nije htio da komentariše vijest koju su objavili neki mediji, da je u Beogradu uhapšen navodni hrvatski špijun.

- Mi smo isto tako raspisali poternicu za njim, kako bi mogao biti izručen nama - rekao je Dačić, ne navodeći povodom čega je Srbija raspisala potjernicu za Cvetićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.