PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić najavio veće investicije u Republiku Srpsku

Vučić je rekao da će most u Karakaju koštati četiri miliona evra, a ukoliko se bude gradio novi most onda ta cifra neće biti ispod 70 - 80 miliona evr

Tanjug

D. H.

6.9.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je veće investicije prema Republici Srpskoj i da se neće odreći politike podrške prema Srpskoj.

Vučić je rekao da će most u Karakaju koštati četiri miliona evra, a ukoliko se bude gradio novi most onda ta cifra neće biti ispod 70 - 80 miliona evra.

"Neću da se odrekenem politike podrške prema Republici Srpskoj", rekao je Vučić novinarima na mostu u Karakaju, prenosi Srna.

On je dodao da će Srbija, dok je on predsjednik, biti uz Republiku Srpsku, da nikada neće ugrožavati Dejtonski sporazum i suverenitet BiH.


Kritike što ulaže u RS, a ne Srbiju

Vučić je na kritike što ulaže u Republiku Srpsku, a ne u neke dijelove Srbije, odgovorio da žali takvu pokvarenu politiku i istakao da će nastaviti da ulaže.

Vučić je rekao i da Srbija i Republika Srpska nemaju ozbiljnu vezu koja ih spaja i da je na današnjoj vlasti da sarađuju i da grade.

Vučić je rekao da trenutno radi saobraćajnica Šabac-Loznica u dužini od 54 kilometara koja će biti otvorena 15. decembra, a odmah nakon toga biće građena brza saobraćajnica Loznica-Mali Zvornik u dužini od 21 kilometar.

"To otvara Podrinje, ka Bajnoj Bašti i Zvorniku", izjavio je Vučić, koji je zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom obišao radove na rekonstrukciji mosta u Karakaju.

On je naveo da su posljednjih godina izgradili više veza i mostova nego u prethodnih 100 ili 200 godina.


Samit Briksa

Vučić je izjavio i da je rekao da će vidjeti da li će moći da ide na samit Briksa na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina zbog unaprijed zakazanih posjeta i dodao da će odluka o tome biti donijeta u periodu od 10. do 15. oktobra.

"Ja sam rekao videćemo, samo sam rekao da postoje unapred zakazane posete i posle toga sam rekao videćemo. Dakle, odluku o tome ćemo donositi tamo 10. i 15. oktobra. Ali nema nikakve sumnje da je važan poziv stigao, kao što imamo i ranije zakazane važne posete", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše medijske navode da je rekao - "njet Putinu".

"Video sam više naslova, video sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I ceo dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao videćemo", precizirao je Vučić.

On je juče rekao da je pre desetak dana dobio poziv predsednika Rusije Vladimira Putina da se pridruži samitu BRIKS-a koji se održava u periodu od 22. do 24. oktobra u Kazanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.