ALEKSANDAR SEKULIĆ

Crnogorski državni sekretar kažnjen 800 eura jer je pijan izazvao udes: Podnio ostavku na sve funkcije

Duboko žalim zbog ovog trenutka slabosti i neodgovornosti, poručio je

Aleksandar Sekulić. Boris Pejović / Vijesti.me

N. Aj.

prije 2 dana

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Sekulić kažnjen u Sudu za prekršaje novčanom globom od 800 eura.

On je večeras sve priznao i izrazio kajanje zbog toga što je danas tokom dana pijan vozio službeni automobil i izazvao udes.

Sekulić je također večeras saopćio da je odlučio da podnese ostavku na sve funkcije.

- Danas sam, nažalost, bio učesnik saobraćajnog udesa u kojem sam bio krivac. Na svu sreću, u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena manja materijalna šteta. Ono što me posebno pogađa jeste činjenica da sam u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola, što je potpuno neprihvatljivo, naročito za nekoga ko obavlja javne funkcije i ima obavezu da služi kao primjer odgovornog ponašanja - istakao je Sekulić na društvenim mrežama.

Izvinip se građanima Crne Gore, kolegama, prijateljima i porodici.

- Duboko žalim zbog ovog trenutka slabosti i neodgovornosti. Potpuno sam svjestan ozbiljnosti svojih postupaka i posljedica koje oni nose, i zato sam odlučio da preuzmem punu odgovornost. 

Kao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, kao i član Predsjedništva Demokratske narodne partije, svjestan sam da se od mene očekuje najviši stepen odgovornosti, dostojanstva i poštovanja prema građanima i institucijama koje predstavljam. Zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku na sve funkcije koje obavljam - naveo je, između ostalog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.