PROCES BRDO – BRIJUNI

Vučić: Đukanović je političar prošlosti, Srbija nema teritorijalnih pretenzija ka Crnoj Gori

On je danas u Tivtu kazao da je za Srbiju važna saradnja u regionu

Vučić u Tivtu. Vijesti.me

N. H. / Vijesti.me

prije 4 sata 16 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbija nema teritorijanih pretenzija ka Crnoj Gori. On je danas u Tivtu kazao da je za Srbiju važna saradnja u regionu.

Upitan da prokomentariše "napade iz Crne Gore koji stižu na račun Srbije", Vučić je odgovorio:

- Razgovarao sam sa (Jakov ) Milatovićem i on me je kao domaćin zamolio da mu vratim uslugu za vrijeme kada je boravio u Beogradu kada sam mislio da je važno da budemo svi zajedno na okupu povodom Otvorenog Balkana. Zato ću bez obzira, na svoju namjeru, da nekim političarima iz prošlosti poput Mila Đukanovića žestoko odgovori, ostavit ću ga ovog puta u prošlosti... To što je Srbija jedina tema i njen vožd, a to sam ja, to govori o nedostatku sopstvenih tema, kako neki misle da je to dovoljan razlog napasti predsjednika Srbije ili napasti Srbiju, a da prva i druga familija ostanu na vlasti... - rekao je Vučić

On je pitao i "šta je to Srbija učinila protiv Crne Gore".

- Je li Srbija uzela 14 odsto teritorije Crnoj Gori, je li glasala negdje za to da se Crnoj Gori oduzme 14 odsto teritorije Crne Gore. Da li Srbija poštuje sve međunarodne norme, poštuje. Da li Crna Gora poštuje? Zašto ne poštuje Rezoluciju 1244. I nas na sve to vi stalno optužujete za teritorijalne pretenzije, što nas ne zanima. Sami ste donijeli odluku da odete od nas 2006. godine, mi smo rekli "u redu, vaša slobodna volja". Jedino što nismo očekivali je da ćete poslije dvije godine da priznate nezavisnost Kosova - rekao je Vučić.

On je na konferenciji za novinare pitao i da li "srpska mafija ubija u Crnoj Gori ili je to obrnuto".

- Ili to niko ne smije da vas podsjeti i kaže vam u lice. Kavač i Škaljari su mjesta odavde, a ne beogradske mjesne zajednice. Možete da vodite hajku protiv mene koliko hoćete, istinu da zaustavite ne možete... - rekao je Vučić.

On je kazao i da je vidio oduševljenje u medijima prilikom posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Donjoj Lastvi i pripadnicima hrvatskog naroda.

- I da vas obavijestim da ću uskoro posjetiti Srbe na teritoriji Crne Gore sa oduševljenjem i siguran sam da ćete podijeliti takvu radost i oduševljenje kakvu ste podijelili tokom posjete Milanovića njegovom narodu... - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.