PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

Primorac: Milanović se očito svrstava na stranu Rusije, on mora otići od Hrvatske

Njegovo ponašanje je u suprotnosti sa saveznicima

Primorac: Čudno ponašanje. Neva Zganec/PIXSELL

S. S.

12.10.2024

Kandidat za predsjednika Hrvatske kojeg podržava HDZ Dragan Primorac kazao je da podržava ocjene da se predsjednik te države svojim ponašanjem svrstava na stranu Rusije.

Poručio je da bi to moglo uzrokovati velike posljedice po Hrvatsku.

- Ako malo bolje pogledate što se događa od početka rata u Ukrajini, nije li vam čudno njegovo ponašanje i njegovo očito svrstavanje na stranu Rusije, a ni u jednom trenutku osuda onoga što se događa u Ukrajini, iako je Hrvatska platila golemu cijenu u Domovinskom ratu - rekao je Primorac ispred zagrebačke organizacije HDZ-a.

Na pitanje da li ima dokaza za te tvrdnje, Primorac je kazao da se skupljaju i treba im vrijeme da se skupe.

- Ja u to ne ulazim, samo kažem da je čudno njegovo ponašanje od početka rata u Ukrajini, koje je potpuno u suprotnosti svih saveznika, njegova proruska orijentacija, a imali smo Domovinski rat u Hrvatskoj - ponovio je.

Primorac je govorio i o nacionalnoj sigurnosti Hrvatske koja je "apsolutno ugrožena u trenucima najvećeg ugrožavanja Evrope i svijeta, u trenucima kad imate rat, nekoliko stotina kilometara od sjeverne Hrvatske, kad imate nekoliko žarišta".

- Jedini i najbrži način je da se situacija stabilizira, da on ode u drugom mjesecu. Ja mu želim sve najbolje u životu, ali on mora otići od Hrvatske - rekao je Primorac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.