CRNA GORA

"Škaljarce" terete za ubistvo dvojice državljana Srbije u Danilovgradu

SDT je podnijelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije zločinačkog "škaljarskog" klana

Specijalno državno tužilaštvo. Vijesti.me

N. H. / Vijesti.me

prije 2 sata 46 minuta

Pripadnici Škaljarskog klana tokom 2019. godine su u kući jednog od njih Milana Brajovića u danilovgradskom naselju Jelenak ubili dvojicu državljana Srbije Filipa M. i Vukašina G. a njihova tijela potom sakrili.

Za to krivično djelo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) je podnijelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije zločinačkog škaljarskog klana Stefan Ðukić Mandić, Milan Brajović zvanog Fitilj, Emil Tuzović i Gorana Milašinovića zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Brajović i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz SDT je pojašnjeno da je predmet krivične prijave je djelovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni Mile Radulović i Alan Kožar, u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni Damir Hodžić i druga nepoznata lica, "s tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F.M. i V.G., državljana Srbije, pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z.N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J., opština D., u kući osumnjičenog M.B., u junu 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog djela".

Predmet krivične prijave je i nedozvoljeno nabavljanje i držanje veće količine automatskog vojnog i drugog vatrenog oružja od strane osumnjičenog M. B., u D., u periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine, i to najmanje tri automatska pištolja, dva ručna bacača - raketa, mine s rasprskavajućim usmjerenim dejstvom, tri prigušivača, devet pištolja i jedan revolver, kako bi ga stavio na raspolaganje kriminalnoj organizaciji čiji je pripadnik, radi izvršenja ciljeva zbog kojih je organizirana.

Osumnjičeni M. B. i G. M., koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, su saslušani od strane specijalnog tužioca, dok su osumnjičeni E. T. i S. Đ. M., nedostižni državnim organima, jer su lišeni slobode u inostranstvu, zbog drugog krivičnog djela i za njima je raspisana potjernica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.