CRNOGORSKI PREDSJEDNIK

Milatović: Savjet za odbranu i bezbjednost donio odluku o angažovanju Vojske u potrazi za Balijagićem

Povjerenje građana u pripadnike Policije i Vojske da će uspjeti u izvršenju ovog zadatka, i povratiti osjećaj sigurnosti građanima, naveo je Milatović

Jakov Milatović. Kabinet Jakova Milatovića

A. O. / Vijesti.me

prije 5 sati 46 minuta

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović saopćio je da je Savjet za odbranu i bezbjednost donio odluku o angažovanju Vojske Crne Gore kao podrške pripadnicima Uprave policije, u potrazi za naoružanom osobom osumnjičenom za ubistvo dvije osobe u selu Tomaševo, općina Bijelo Polje.

Milatović je kazao da je ova odluka donesena u cilju doprinosa unutrašnjoj sigurnosti u miru u okviru dodijeljene misije Vojske za podršku drugim institucijama, a sve u skladu sa Zakonom o odbrani.

- Povjerenje građana u pripadnike Policije i Vojske da će uspjeti u izvršenju ovog zadatka, i povratiti osjećaj sigurnosti građanima, sada su najvažniji. U ime Savjeta za odbranu i bezbjednost apelujem na sve da zajedničkim djelovanjem na terenu doprinesu da ova akcija bude uspješna. U ovim teškim trenucima, mislima smo uz porodicu Madžgalj, kojoj upućujem izraze iskrenog saučešća zbog gubitka njihovih najdražih Milenke i Jovana – poručio je Milatović na X-u.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo, silovatelj i razbojnik koji je više od pola života proveo u zatvoru, Alija Balijagić (65) iz Bijelog Polja, nažalost, još uvijek nije uhapšen, iako su, kako tvrde nadležni, u potragu za njim uključene sve raspoložive policijske snage i elitne vojne jedinice.

Alija Balijagić. Facebook

Balijagić je, kako se sumnja, u petak veče, oko 21:30 sati, u bjelopoljskom selu Sokolac, ubio Milenku Madžgalj (69) i njenog brata Jovana Madžgalja (60), a potom pobjegao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.