NASTAO PRIJE 10 GODINA

Jeste li ikada probali hamburek: Evo kakvog je ukusa

Hamburek najčešće jede sa prilozima, pa ljudi u pljeskavicu u bureku najčešće dodaju ajvar, kupus, kečap, majonezu

Specijalitet hamburek. PRINTSCREEN / TWITTER

A. O.

13.10.2022

Specijalitet hamburek dolazi iz Srbije, a to je zapravo pljeskavica u bureku. Ukoliko kažete da burek ne može biti sa sirom ili zeljem, da je burek jedan i da se to ne propituje – ova vijest vas može iznervirati. 

Oni koji su ga probali kažu radi se o pravom gurmanskom zadovoljstvu, a hamburek je nastao prije više od 10 godina u Boru, u istočnoj Srbiji. 

Inače, vlasnici ove pekare koja ga prodaje, čini se da ideju duguju omladini koja je u kasnim noćnim satima naručivala pljeskavicu u bureku. 

Na Twitteru se pojavila fotografija upravo o ovome.

"Burek pljeskavica postoji ovo je za sve koji nisu vjerovali" - napisao je jedan mladić.

Hamburek najčešće jede sa prilozima, pa ljudi u pljeskavicu u bureku najčešće dodaju ajvar, kupus, kečap, majonezu. 

Novinarski tandem "Marka Žvaka" na svom YouTube kanalu je objavio i video u kojem probavaju čuveni Hamburek.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.