Na društvenim mrežama svakodnevno nastaju trikovi u domaćinstvu koji nam mogu olakšati život. Iako su neki od njih samo mamci za klikove i lajkove, neki uistinu rade i mogu nam pomoći da uštedimo vrijeme i izbjegnemo povrede.
Jedan od njih odnosi se na sprečavanje prskanja prilikom prženja, a pratioci koji su isprobali ovaj trik kažu da ih je spasio. Vjerovatno se i vama dogodilo da ste zaboravili osušiti meso prije prženja u ulju pa je ono počelo prskati na sve strane stvarajući neugodne opekline po prstima, licu, prsima…
Na kraj ovome problemu stala je influencerica Mirjana Ljiljak objavivši trik koji joj je pokazala jedna baka. Trik kaže da, prilikom prskanja ulja, u tavu trebamo ubaciti komadić korice hljeba. Ulje će se odmah smiriti, a vi ćete moći prženje nastaviti bez ikakvih problema.
Mirjana je ovaj trik pokazala na primjeru prženja jaja, ali on odlično radi i prilikom prženja u fritezi. To je potvrdila pratiteljica koja s fritezama radi na poslu i kaže da upravo na ovaj način sprečava prskanje. I drugi su pratioci pohvalili ovaj stari trik naših baka, stoga ništa ne košta isprobati ga.