AMANDA LEPOR

Žena s najskupljim tijelom: Lomila rebra, mijenjala spol

Podvrgnula se nizu bolnih operacija da bi postigla željeni izgled

Amanda Lepor. Seiji Fujimori

M. Z.

5.5.2023

Podvrgnula se nizu bolnih operacija da bi postigla željeni izgled, a najradikalnija od svih bila je promjena spola.

Model i pjevačica

Amanda Lepor (56), američki model i pjevačica, "vlasnica" je najskupljeg tijela na svijetu. Iako rođena kao muškarac, s 19 godina podvrgla se brojnim operacijama kako bi postala žena. Život je posvetila cilju da izgleda kao pop ikona Merilin Monro.

U plastične operacije uložila je toliko novca da je danas poznata kao žena s najskupljim tijelom na svijetu.

Osim silikonskih usana, zadnjice, jagodica i grudi, Amanda je operirala i rebra, kako bi imala uzak struk, a silikonske implantate ima i u butinama.

Pješčana figura

Brojnim zahvatima Amanda je postigla figuru pješčanog sata. Visoka je 157 cm, a mjere kojima se ponosi iznose 96-55-96.


O operaciji promjene spola kaže da nije bilo strašno, dok joj nije stavljen dilatator, naprava koju je morala da drži kako bi se formirao vaginalni otvor, a to je bilo kao da u sebi nosi nož i najbolnije je što je iskusila u procesu formiranja svog nevjerovatnog tijela, piše portal Direktno.

- Otkad znam za sebe, bila sam djevojčica. Nisam mogla da razumijem zašto me roditelji oblače u mušku odjeću, mislila sam da su ludi - objasnila je jednom prilikom.


Povod za ovolike plastične operacije nije poznat, ali mnogi stručnjaci vjeruju da uzrok svega leži u djetinjstvu, koje je Amanda provela s majkom oboljelom od šizofrenije.

Preselila se u Njujork i probijala kao atrakcija noćnog života na fensi zabavama, dok je preko dana radila u salonima i barovima.

Postala muza

Tako ju je na Menhetnu ugledao fotograf Dejvid LaČapel, kome je postala muza. Njene fotografije su počele da se pojavljuju u modnim magazinima i karijera je krenula da napreduje, pa se Amanda oprobala i kao glumica i pjevačica.

Amanda je jedno vrijeme bila i profesionalna domino dama, a ogromnu slavu je stekla kada se pojavila potpuno gola na crvenom tepihu u Tunisu, kada su sve oči bile uprte u nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.