NESRETNA PRIČA

Princeza Dajana otkrila obrazac: Odnose sa kraljem Čarlsom imala svake tri sedmice

Poznato je da prije princa Čarlsa nije bila u ozbiljnoj vezi, što ju je, između ostalog, činilo i odgovarajućom nevjestom za sadašnjeg kralja

Najpoznatiji par. Instagram

Dž. R.

29.7.2024

Odnos princeze Dajane (Diana) i princa Čarlsa (Charles) i dalje budi interesovanja iako su prošle 43 godine od njihovog vjenčanja. Princeza koja je vladala srcima mnogih, u braku i nije bila sretna.

Odgovarajuća nevjesta

Poznato je da prije princa Čarlsa nije bila u ozbiljnoj vezi, što ju je, između ostalog, činilo i odgovarajućom nevjestom za sadašnjeg kralja. Poslije 300 godina kraljeva nevjesta nije bila plave krvi.

Nezadovoljna u braku i prevarena, pronalazila je sporedne utjehe, a o svom bračnom brodolomu pričala je i javno.

Poslije 12 godina braka, povjerila se audio-kasetama koje je Endruu Mortonu (Andrew) dostavio njen prijatelj Džejms Kolturst (James Coletorst). Morton je napisao princezinu biografiju "Dajana: Njena ispovijest", koja je otkrila tajni svijet princeze od Velsa.

- Bili smo intimni, ali bilo je čudno, veoma čudno. Prije nekih šest-sedam godina i ovo je nestalo. Bili smo intimni jednom u tri sedmice, moj instinkt mi je govorio da je ovo neobično - rekla je princeza na snimku.

Njegova dama

Dodala je da je na kraju otkrila obrazac, viđao je svoju damu svake tri sedmice prije vjenčanja, pozivajući se na sadašnju kraljicu Kamilu.

Princeza Dajana je pogriješila u vjenčanim zavjetima, što se kasnije tumačilo kao znak da će njen brak propasti. Uhvatila ju je trema na dan vjenčanja, te je tokom zavjeta svog muža  nazvala „Filip Čarls“ umesto „Čarls Filip“, mješajući njegovo ime i srednje ime.

Iz braka princeze Dajane i princa Čarlsa rođeni su prinčevi Vilijam i Hari (William i Harry).

Princ Čarls je 1994. priznao da su on i Kamila Parker Bouls (Camilla Parker Bowles) bili ljubavnici, dodajući da je bio vjeran svojoj supruzi sve dok je mislio da njihov brak ima budućnost.

Tek 1999. godine Čarls i Kamila su se pojavili zajedno u javnosti, a vjenčali su se 2005. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.