ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Jesu li mladi opsjednuti seksom?

straživanje koje je proveo dr. Justin Lehmiller za Institut Kinsey na Univerzitetu Indiana pokazuje da tinejdžeri i oni malo stariji imaju iznenađujuć

Facebook

Index.hr

5.9.2024

Generacija Z očajnički želi dugoročne veze umjesto kratkih avantura i spojeva, pokazalo je novo istraživanje.

Istraživanje koje je proveo dr. Justin Lehmiller za Institut Kinsey na Univerzitetu Indiana pokazuje da tinejdžeri i oni malo stariji imaju iznenađujuću opsjednutost tradicionalnom romantikom. Otprilike 81 posto ispitanika generacije Z sanja o tome.

"Autor studije dr. Justin Lehmiller rekao je: "Dobro je dokumentirano da generacija Z ima manje seksa, manje partnera i manje veza od prijašnjih generacija. Istodobno, trenutni trend je romantizacija tradicionalnih odnosa i uloga", rekao je dr. Justin Lehmiller.

Podržavaju tradicionalni odnos muža i žene

Kaže da mladi imaju određenu privlačnost prema onome kako je nekada bilo, u smislu da se tada sve činilo jednostavnije. "Kako su spojevi prešli u digitalni svijet, postali su samo složeniji", kaže Lehmiller.

U izvješću se još navodi da generacija Z sve više podupire trend društvenih mreža pod nazivom "trad wife", gdje milijuni ljudi prate influencere koji žive "staromodne uloge muža i žene".

@esteecwilliams What it means to be a Tradwife. #fyp #tradwife #homemaking #housewife #traditional #tradwifecontroversy #womenschoice ♬ Music Instrument - Gerhard Siagian

Također, izvješće otkriva da je manje vjerojatno da će se pripadnici generacije Z identificirati kao heteroseksualci. "To sugerira da istodobno prihvaćaju i izazove i tradiciju", objašnjava Lehmiller.

Stariji su skloniji avanturama

Što se tiče starijih od generacije Z, njih oko 70 posto žudi za avanturom na jednu noć, a 25 posto ih o tome razmišlja redovito.

"Moguće je da su starije osobe jednostavno imale više prakse s monogamijom i otkrile da to nije za njih ili da žude za seksualnim novostima", pojašnjava.

Oni u dobi od 28 do 60 godina najvjerojatnije su imali više partnera odjednom, dok su stariji od 60 godina imali najveći interes za prijatelje s povlasticama, navodi se još u istraživanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.