TRI PORCIJE

Brz i jednostavan doručak sa sirom i vrhnjem

Sir i vrhnje možete poslužiti uz svježe povrće poput luka, paradajza ili paprike, te uz suhomesnate proizvode

Sir i vrhnje za doručak. Printscreen

A. O.

27.1.2023

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, lukom ili paradajzom.

Ovaj doručak možete napraviti brzo, a veoma je jednostavan.

Sastojci

Broj porcija je 3.

400 g svježeg kravljeg sira

200 ml vrhnja

so, po ukusu

svježi luk

Priprema

1. Pomiješajte

U posudu nadrobite sir. Dodajte vrhnje i izmiješajte. Posolite po ukusu. Prebacite u zdjelicu u kojoj ćete servirati sir i vrhnje pa posipajte svježe sjeckanim lukom (vlasac).

2. Poslužite

Sir i vrhnje možete poslužiti uz svježe povrće poput luka, paradajza ili paprike, te uz suhomesnate proizvode poput pršuta ili sudžuke, piše Index.hr. Poslužite obavezno s friškim domaćim hljebom.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.