Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima.
Sastojci
2 svježa klipa kukuruza šećerca
1 kašika soli
5 kašika maslinovog ulja
8 žlica soka od limete
½ kašičice mljevenog kima
1 avokado izrezan na kockice
220 g cherry rajčice prepolovljene
45 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
30 g korijandera, nasjeckanog
¼ kašičice papra
Priprema
Pripremite roštilj
Roštilj očistite i pripremite za direktno kuhanje na umjerenoj vatri, oko 180 stepeni.
Pecite
Kukuruz premažite s 2 žlice maslinovog ulja i začinite s 1/2 kašuičice soli. Pecite ga na direktnoj, srednje jakoj vatri, zatvorenog poklopca, dok se ne zažari i kukuruz ne omekša. To će trajati 10-15 minuta. Povremeno okrećite kukuruz. Kukuruz maknite s roštilja i ostavite da se malo ohladi. Izrežite zrna kukuruza iz klipa i stavite u veliku posudu.
Napravite preljev
U zasebnoj zdjeli umutite preostalo maslinovo ulje, sol, sok limete, kim i papar. Stavite sa strane.
Dodajte ostale sastojke
Dodajte avokado, rajčice, luk i korijander u posudu s kukuruzom te prelijte preljevom. Nježno promiješajte. Poslužite odmah.
Napomena
Kukuruz također možete pripremiti u gril tavi na šporetu istim postupkom kao i na roštilju.