Sastojci
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika tople vode
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 1 mala kašičica praška za pecivo
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati toplu vodu te brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
Peći na papiru za pečenje u plehu veličine 33x34 na 200 stepeni 15-ak minuta. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno.
Kad je pečen biskvit, skinuti s njega papir, zatim ga staviti na drugi čisti i odmah ga zarolati zajedno s papirom.
Ohlađen biskvit preliti s 100 ml čokoladnog mlijeka.
Bijela krema
- 100 gr abc sira
- 3 kašike šećera u prahu
- 200 ml slatkog vrhnja /slatke pavlake
Umutiti slatko vrhnje, zatim mu dodati izmiješan sir sa šećerom i sve umutiti mikserom.
Premazati preko biskvita i zarolati.
Glazura
- 100 ml slatkog vrhnja
- 70 gr čokolade za kuhanje
- 30 gr mliječne čokolade
Zagrijati slatko vrhnje skoro do vrenja, zatim ga preliti preko izlomljene čokolade, miješati dok se čokolada u potpunosti ne istopi.
Čokoladu malo ohladiti, ali ne skroz, zatim četkicom premazati rolat.