Sastojci:
Za podlogu:
100 g ovsenih pahuljica
50 g mljevenih pečenih lješnika
3 kašike kokosovog šećera
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
150 ml soka od narandže
Za voćni nadjev:
300 g višanja bez koštice
1 kašika kokosovog šećera
100 ml soka od višanja
1 kašika gustina
Priprema:
Višnje odledite, stavite ih u šerpu sa šećerom pa na laganu vatru da prokuhaju. Odvojite malo soka koji su pustile nakon odmrzavanja, u njemu razmutite kašiku gustina i kad voće počne da vri, sipajte razmućeni gustin, promiješajte i kuhajte još pet minuta.
Višnje na polovini kuhanja usitnite štapnim mikserom, ali ne sasvim. Polovinu ovsenih pahuljica sameljite da dobijete brašno, pa pomiješajte sa ostatkom pahuljica, lješnjacima, praškom za pecivo, šećerom i soli. Dodajte sok od narandže i promiješajte. Smjesu sipajte u manji kalup (20x16 cm) obložen pek-papirom.
Preko smjese sipajte voćni fil, te pecite kolač na 180 stepeni oko 25 minuta.