Evo kako se u Turskoj sprema najukusnija i najkremastija domaća pileća supa.
Potrebno je:
1 pileća prsa
so, biber, suhi ruzmarin
1 glavica crnog luka
2 čehna bijelog luka
2 štapića celera
1 praziluk
1 mrkva
1 crvena paprika
Malo brašna
Ulje
Voda
100 grama tjestenine
Priprema
U dubljoj šerpi prodinstajte na masnoći jednu glavicu crnog luka, rendanu mrkvu, sitno sjeckan celer, sitno sjeckanu crvenu papriku, praziluk sitno sjeckan. Posolite i dodajte biber. Dodajte sitno sjeckan bijeli luk i 2 kašike brašna. Promiješajte pa nalijte vode i kuhajte dok se sve ne ukrčka lijepo.
Za to vrijeme piletinu isjeckajte na sitno, uvaljajte je u brašno, so, biber i suhi ruzmarin. Pržite je dok ne porumeni, a onda je procijedite i dodajte u gotovu supu. Dodajte u lonac i nekoliko listova lovora i sitno sjeckanu vezu svježeg peršuna.