Dolazak ljeta znači samo jednu stvar – nepodnošljive vrućine i pregršt slasne lubenice koja krijepi organizam.
Ovo voće koje potječe iz Južne Amerike moćan je antioksidans, a kalorija gotova da ni nema. Prvenstveno se jede samostalno, ali može biti i dio voćnih salata gdje vam izdubljena kora polovice lubenice može poslužiti i kao zdjela za serviranje. Načina uživanja u ovom slasnom zalogaju ne nedostaje.
Tako lubenicu možete pripremati u obliku hladne supe, ledenog deserta poput sorbeta ili pak salate, piše She.hr. Ovog puta vam donosimo lubenicu kao osvježavajuću salatu u kombinaciji s feta sirom, a možete je kombinirati i s ostalim slanim sirevima.
Recepti
1/2 lubenice ili 1 manja (rashlađena, očišćena, bez sjemenki, narezana na kockice ili kuglice)
25 dag feta sira (narezana na kockice ili razmrvljena)
10 dag crnih maslina
nekoliko svježih listića mente
domaće maslinovo ulje
sok 1 limuna
so
crni krupno mljeveni papar
Priprema
Dobro rashlađenu lubenicu očistite od sjemenki i kore te narežite na kockice ili oblikujte kašikom za sladoled kuglice. Fetu narežite na kockice ili samo razmrvite po narezanoj lubenici. Dodajte nekoliko crnih maslina, zalijte s limunovim sokom i domaćim maslinovim uljem, posolite krupnom morskom solju i popaprite crnim mljevenim paprom. Ovu ukusnu deliciju ukrasite s nekoliko listića svježe mente.