UKUSNO I LAGANO

Crno-bijeli kolač preliven čokoladom

Osim okusom, očarava i izgledom

Crno-bijeli kolač. Printscreen/YouTube

E. Ag.

23.6.2023

Sastojci

200 ml mlijeka

330 g brašna

100 ml ulja

200 g šećera

3 jaja

14 g praška za pecivo

1 kašičica arome vanilije

50 g mlijeka u prahu

50 g kakao praha

Glazura

60 g kakao praha

100 g šećera

2 kašičice kukuruznog brašna

1/3 kašičice soli

250 ml mlijeka

1 kašika putera

1 kašičica ekstrakta vanilije

Priprema

U posudi pomiješajte jaja, šećer i ulje, dodajte brašno i prašak za pecivo pa mlijeko. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela, u prvi dodati mlijeko u prahu, a u drugi kakao prah. Sipajte smjese jednu po jednu u pleh, napravite šablon i pecite na 180°C 40 minuta.

Za glazuru u tavi pomiješati sve suhe sastojke, dodati mlijeko i staviti na tihu vatru, kuhati dok ne počne da se zgušnjava, pa dodati ekstrakt vanilije i puter, te sipati na kolač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.