Sezona malina je već pri kraju pa je posljednji trenutak da ih iskoristite za pripremu brze i fine osvježavajuće torte, koju smo pronašli na blogu koji potpisuje Staša. Možete je pripremiti i od zamrznutih malina. Za to će vam trebati tek 15-ak minuta, jer ova torta ne ide u rernu.
Trebat će vam
500 ml slatkog vrhnja
500 ml kiselog vrhnja
ekstrakt vanilije
200 g šećera u prahu
400 g zamrznutih malina
500 g mljevenog keksa
malo šlaga iz vrećice za ukras
Vrhnje za šlag istucite do faze u kojoj prelazi u čvrstu strukturu. Dodajte šećeru kiselo vrhnje i istucite do kraja. Postupno dodajte mljeveni keks i zamrznute maline, pa promiješajte rukom tek da se sastojci izmiješaju.
Ohladite je preko noći
Dodajte i ekstrakt vanilije, još jednom promiješajte i prelijte smjesu u kalup koji ste obložili prozirnom folijom. Ohladite preko noći. Tortu ukrasite šlagom iz vrećice, koji ćete istući prema uputama na pakiranju.