Salata s breskvama, rukolom i sirom idealno je jelo za toplije dane. Lako se i brzo priprema, a osim kao samostalno jelo, možete je poslužiti i uz kakav dobar steak!
Trebat će vam
35 g pinjola
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 kašike bijelog vinskog sirćeta
½ kašičice soli
¼ kašičice bibera
150 g rukole
2 zrele breskve
šaka svježeg bosiljka
50 g kremastog kozijeg sira
20 g dimljene suhe pureće šunke
Priprema
U maloj tavi tostirajte pinjole na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok ne porumene pa ih maknite s vatre. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sirće, so i biber. Stavite rukolu u veliku zdjelu za salatu pa prelijte umakom i promiješajte. Dodajte na kriške narezane breskve, na usitnjeni svježi bosiljak, koziji sir i pržene pinjole te pomiješajte. Po želji dodajte još kozijeg sira i preljeva. Lagano promiješajte i odmah poslužite uz komade dimljene suhe pureće šunke.