PUNA OKUSA

Salata s breskvama, rukolom i sirom toliko je dobra da ćete o njoj maštati i zimi

Lako se i brzo priprema, a osim kao samostalno jelo, možete je poslužiti i uz kakav dobar steak!

Ukusno i fino. YouTube

M. Z.

8.8.2023

Salata s breskvama, rukolom i sirom idealno je jelo za toplije dane. Lako se i brzo priprema, a osim kao samostalno jelo, možete je poslužiti i uz kakav dobar steak!

Trebat će vam

35 g pinjola

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 kašike bijelog vinskog sirćeta

½ kašičice soli

¼ kašičice bibera

150 g rukole

2 zrele breskve

šaka svježeg bosiljka

50 g kremastog kozijeg sira

20 g dimljene suhe pureće šunke

Priprema

U maloj tavi tostirajte pinjole na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok ne porumene pa ih maknite s vatre. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sirće, so i biber. Stavite rukolu u veliku zdjelu za salatu pa prelijte umakom i promiješajte. Dodajte na kriške narezane breskve, na usitnjeni svježi bosiljak, koziji sir i pržene pinjole te pomiješajte. Po želji dodajte još kozijeg sira i preljeva. Lagano promiješajte i odmah poslužite uz komade dimljene suhe pureće šunke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.