Iskoristi kuhani mladi kukuruz ili jednostavno upotrijebi onaj iz konzerve. Po želji dodaj nasjeckani svježi korijander i obavezno posluži uz osvježavajući umak od vrhnja ili grčkog jogurta.
Sastojci
350 g zrna kukuruza
40 g kukuruzne krupice
30 g pšeničnog brašna
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 jaje
50 g naribanog parmezana
1 kašika soka od limete
so, biber
1 kašika ulja
Postupak
Pomiješaj kukuruz, kukuruznu krupicu, brašno, papriku, jaje, parmezan, sok od limete, so i biber u velikoj zdjeli. U smjesu po potrebi dodaj i malo vode.
Na tavici zagrij kašiku ulja. Kašikom oblikuj popečke, spusti IH na tavicu i peci otprilike četiri minute sa svake strane. Znat ćeš da su gotovi kad poprime zlatnosmeđu boju, piše missgastro.