RECEPTI

Zeleni sos

Dodati kiselu pavlaku, bijeli luk, so, biber, ljutu papriku

Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ukusi sjedine. Food Network

Z. K.

8.9.2023

Sastojci: po veza peršunovog lista, kopra i vlasca, 2 kašike prezle, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika mljevenih oraha, 2 čehna bijelog luka, sok od 1 limuna, 1 kašičica čilija ili ljute paprike, 1 dl kisele pavlake, 1 teglica kapara, so i biber.

Priprema:

1. Sitno isjeckati peršun, kopar i vlasac. Kapare ocijediti i bobice sitno isjeckati. Sok od kapara pomiješati sa sokom od limuna, uljem, prezlom i orasima.

2. Dodati kiselu pavlaku, bijeli luk, so, biber, ljutu papriku.

3. Na kraju umiješati pešun, kopar i vlasac. Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ukusi sjedine.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.