Uz rižu ili pire s ovim šniclama dobit ćete fantastičan ručak.
Svi znamo da je tajna dobrog kuhanja u pravim razmjerama, ispravnom postupku i u sitnim detaljima. Teleće šnicle u sosu od paradajza uobičajeno su jelo, ali da li ste probali da dodate masline?
Sastojci:
1 kg telećih šnicli⠀
3 crvena luka⠀
5 komada paradajza ⠀
200 ml paradajz soka⠀
zelenih ili crnih maslina koliko želite ⠀
maslinovo ulje, so, biber
Priprema:
Oprati paradajz, izbušiti svaki od njih viljuškom na nekoliko mjesta. Staviti u šerpu, preliti vodom i kuhati dok ne provri. Ostaviti da se ohladi pa oljuštiti i odstraniti peteljke.
U malo dubljoj tavi ili plićoj šerpi ispržiti začinjene šnicle pa ih zatim odložiti sa strane.
U istu šerpu sipati 2-3 kašike maslinovog ulja pa ispržiti luk isjeckan na rebarca.
Ubaciti paradajz, dodaj paradajz sok, so i biber po okusu i kuhati tako na srednjoj temperaturi 30 minuta.
Nakon toga bi trebalo da se maslinovo ulje izdvojilo na površini. Tada treba ubaciti masline, vratite šnicle, pojačajte temperaturu na najjače i kuhajte još 5-10 min.
To je sve, spremno je za jelo. Kao prilog pripremite rižu ili pire.