UKUSNO JELO

Pohovani hljeb punjen piletinom

Sitni zalogaji koji će vas oduševiti

Ovi zanimljivi sitni zalogaji s piletinom su odličan prijedlog i kao predjelo. YouTube

E. Ag.

29.9.2023

Ako vam dolaze gosti ili želite najmlađe, ali i one starije da iznenadite ukusnim jelom, predlažemo da napravite pohovani hljeb punjen piletinom. Ovo izvrsno jelo će vam se dopasti na prvi zalogaj, a priprema je vrlo jednostavna. Ovi zanimljivi sitni zalogaji s piletinom su odličan prijedlog i kao predjelo.

Sastojci:

1 čehno bijelog luka

300 g bijelog mesa

1/2 kašičice tucane paprike

1/2 kašičice slatke paprike

1/2 kašičice kumina

1/2 crnog luka

1/2 paprike

1 paradajz

1 kriška tvrdog ili topljenog sira

3-4 kriške tost hljeba

2 jaja

prezla

Za preljev:

4 kašike majoneze

2 kašike kečapa

1 kašika čili sosa

1/2 soka od limuna

Priprema:

Na ulju propržite mljeveni bijeli luk nekih 20 sekundi, pa dodajte bijelo meso isječeno na kockice. Začinite tucanom i slatkom paprikom, kuminom i posolite. Kratko propržite, pa sipajte vodu i poklopite. Dinstajte nekih 10 minuta. Dodajte crni luk isječen na rebarca, kao i papriku isječenu na trake i promiješajte. Paradajzu uklonite sjemenke, pa isijecite na trake, a onda dodajte u smjesu. Zatim dodajte i sir i promiješajte, pa krčkajte dok se sir ne istopi. Tost hljebu isijecite ivice, pa ga uzmite neki kalup u obliku kruga i isijecite oblike. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezlu. Ispohujte, a zatim presjecite na pola. Unutrašnjost premažite majonezom, pa napunite nadjevom od piletine. Možete da napravite i preljev tako što ćete pomiješati majonezu, kečap, sok od limuna, biber, so i čili sos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.